Ga verder naar de inhoud
Workshop

Grenzen tegenover AI verkennen

Wat mag van jou artificieel intelligent worden? Waar zie jij toepassingsmogdelijkheden voor AI in de samenleving? In deze interactieve workshop gaan we in dialoog over AI en de grenzen van AI in jouw vertrouwde omgeving.

Praktische info:

Nederlands & Engels
Doelgroep: breed publiek

Inschrijven?

  • Prijs: Overeen te komen
  • Interesse? Neem contact op met rob.heyman@vub.be

Meer info

Context

Je wil met een breed publiek, dat weinig tot geen kennis heeft over AI, aftoetsen waar hun grenzen liggen met betrekking tot het gebruik en de implementatie van AI in hun leefomgeving. Je bent op zoek naar een gespreksstarter over de toepassingsmogelijkheden van AI binnen de maatschappij.

Leerdoel(en)

  • Je weet waar AI kan toegepast worden en waar liever niet in diverse omgevingen (op het werk, op straat, thuis, in een ziekenhuis en in de klas).

  • Je hebt een idee van de barrières die personen ervaren bij de implementatie van AI-systemen.

Inhoud

Een medewerker van het Kenniscentrum Data & Maatschappij begeleidt jou en je organisatie of je organisatie en haar doelpubliek in een discussie over de grenzen van AI. Het Kenniscentrum ontwikkelde een aantal posters met daarop telkens een specifieke omgeving afgebeeld (klas, straat, thuis, werk en ziekenhuis). De posters dienen als leidraad voor de discussie rond de vraag: ‘Waar mag AI voor jou wel of niet toegepast worden?’.

Workshop van 1u, met 2 mogelijkheden

  • je gaat met leden van je organisatie in interactie en debateert over de vraag 'In je huidige werkomgeving, waar kan AI wel (of niet) toegepast worden?’
  • je gaat in interactie het doelpubliek van je organisatie rond de vraag 'In een onderwijs-, ziekenhuis-, klas-, straat-, thuiscontext, waar mag voor jou AI wel (of niet) toegepast worden?’.

Links

Posters Hoe artificieel intelligent mag jouw omgeving worden? (huis, werk, klas, straat)

Posters Hoe artificieel intelligent mag jouw omgeving worden? (ziekenhuis)

Basisposter Wat is artificiële intelligentie?

Gerelateerde opleidingen

AI in the day after tomorrow

30 november 2022

Webinar - Online - Nexxworks & Imec

AI in de journalistiek

25 augustus 2022

Zomerschool - Gent - VAIA, Arteveldehogeschool, Kenniscentrum Data & Maatschappij & VVJ